AÖL Tarih 4 Geçmiş Sınav Soru ve Cevapları 2

Açık Lise AÖL Tarih 4 Geçmiş Sınav Soru ve Cevapları

Açık Öğretim Lisesi Tarih 4 geçmiş sınav soru ve cevapları, kolay ve etkili öğrenme yöntemiyle AÖL kolay sınıf geçme ve üniversite sınavına hazırlık garantili çalışın.

2. Bölüm

Soru 1- Osmanlı Devleti Hint Deniz Seferlerini hangi devlete karşı düzenlemiştir?

Cevap 1- Portekiz

Soru 2- II. Mehmed’den sonra divan toplantılarına kim başkanlık yapmıştır?

Cevap 2- Veziriazam

Soru 3- Osmanlı Devleti’nde eyaletlerin başında bulunan yönetici kimdir?

Cevap 3- Beylerbeyi

Soru 4- Osmanlıda görülen meddah, orta oyunu ve karagöz gibi unsurların ilgili olduğu konu nedir?

Cevap 4- Eğlence

Soru 5- Osmanlı Devleti’nde tarımsal faaliyetler hangi sınıf tarafından yapılmıştır?

Cevap 5- Reaya

Soru 6- Osmanlı Devleti’nde, haraci topraklar nedir?

Cevap 6- Gayrimüslimlere ait topraklar

Soru 7- II. Mehmed nereyi fethettikten sonra “Fatih” unvanını almıştır?

Cevap 7- İstanbul

Soru 8- İsfendiyaroğulları Beyliği hangi padişah tarafından ortadan kaldırılmıştır? 

Cevap 8- Fatih Sultan Mehmed

Soru 9- Osmanlı Devleti Otlukbeli Muharebesi’ni hangi devletle yapmıştır?

Cevap 9- Akkoyunlu Devleti

Soru 10- Fatih Sultan Mehmed Amasra’yı hangi devletten almıştır?

Cevap 10- Cenevizliler

Soru 11- Bizans İmparatorluğu hangi olayla ortadan kalkmıştır?

Cevap 11- İstanbul’un Fethi

Soru 12- Mısır Seferi sonucunda Osmanlı Devleti’nin denetimine giren ticaret yolu aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap 12- Baharat Yolu

Soru 13- I. Viyana kuşatması aşağıdaki Osmanlı padişahlarından hangisi döneminde gerçekleşmiştir?

Cevap 13- Kanuni Sultan Süleyman

Soru 14- Dulkadiroğulları Beyliği hangi savaş ile Osmanlı Devleti’ne katılmıştır?

Cevap 14- Turnadağ Muharebesi

Soru 15- Osmanlı Devleti Çaldıran Savaşı’nı hangi devlete karşı yapmıştır?

Cevap 15- Safevi Devleti

Soru 16- Turnadağ Muharebesi ile Osmanlıya katılan beylik hangisidir?

Cevap 16- Dulkadiroğulları

Soru 17- 1533 tarihli İstanbul Antlaşması Osmanlı Devleti’nin hangi seferi sonucunda imzalanmıştır?

Cevap 17- Almanya Seferi

Soru 18- Topkapı Sarayı’nı Osmanlı padişahlarından hangisi yaptırmıştır?

Cevap 18- Fatih Sultan Mehmed

Soru 19- Osmanlı Devleti’nde padişahın ailesi ve saray kadınlarının gündelik hayatlarını geçirdikleri yer Topkapı Sarayı’nın hangi bölümüdür?

Cevap 19- Harem

Soru 20- Osmanlı Devleti’nde Divân-ı Hümayun toplantıları Topkapı Sarayı’nın neresinde yapılmıştır?

Cevap 20- Kubbealtı

ÖNCEKİ 20 SORU CEVABI GÖR

SONRAKİ 20 SORU CEVABI GÖR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*