AÖL Tarih 1 Geçmiş Sınav Soru ve Cevapları 2

AÖL Tarih 1 Geçmiş Sınav Soruları

BÖLÜM 2

Soru 1- Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye göç tarihini başlangıç olarak kabul eden takvim hangisidir?

Cevap 1- Hicri Takvim

Soru 2- Miladi takvimin kökeni hangi medeniyete dayanmaktadır?

Cevap 2- Mısırlılar

Soru 3- Tarih bilimi toplumların örf, adet, gelenek ve yaşayışlarını incelerken hangi bilim dalından yararlanır?

Cevap 3- Etnografya

Soru 4- Yarımburgaz Mağarası, Karain Mağarası ve Altındere Mağarası hangi tarihi döneme ait yerleşim merkezlerinden birisidir?

Cevap 4- Paleolitik Çağ

Soru 4- Yarımburgaz Mağarası, Karain Mağarası ve Altındere Mağarası hangi tarihi döneme ait yerleşim merkezlerinden birisidir?

Cevap 4- Paleolitik Çağ

Soru 5- Neolitik Çağ’a ait Çayönü sakinlerinin küçük bir dere yatağı kenarında köy kurmaları neyin göstergesidir?

Cevap 5- Yerleşik hayat yaşadıklarının

Soru 6- Çatalhöyüklülerin buğdayın yanında nohut ve mercimek gibi baklagilleri üretmeleri neyle uğraştıklarının kanıtıdır?

Cevap 6- Tarım

Soru 7- Yazıyı bulan uygarlık hangisidir?

Cevap 7- Sümerler

Soru 8- Tapates denen kilimleri ve fabl denilen hayvan hikayelerini uygarlığa armağan eden medeniyet hangisidir?

Cevap 8- Frigler

Soru 9- Kağıt, barut ve pusulayı bulan uygarlık hangisidir?

Cevap 9- Çin

Soru 10- Hz. Süleyman Mabedi hangi uygarlığa aittir?

Cevap 10- İbrani

Soru 11- Asurlar, lidyalılar ve Fenikelilerin ortak özelliği nedir?

Cevap 11- İlk Çağ tüccar kavimleri olmaları

Soru 12- Eski Çağ toplumlarında ilahi dine bağlı hukuk sistemi başlatan uygarlık hangisidir?

Cevap 12- İbrani

Soru 13- Orta Ça’da Avrupa’da görülen yönetim biçimlerinden birisi nedir?

Cevap 13- Feodalizm

Soru 14- Hammurabi Kanunları hangi uygarlığa aittir?

Cevap 14- Babiller

Soru 15- Arap Yarımadası’nda İslam Devletini kim kurmuştur?

Cevap 15- Hz. Muhammed

Soru 16- 12 Levha Kanunları hangi uygarlığa aittir?

Cevap 16- Romalılar

Soru 17- Dillerin tarihini, gelişimini, değişimini ve diller arası ilişkileri inceleyen bilim dalı hangisidir?

Cevap 17- Filoloji

Soru 18- Türklerin kullandığı ilk takvim hangisidir?

Cevap 18- 12 Hayvanlı Takvim

Soru 19- Gregoryen Takvimi’nin diğer adı nedir?

Cevap 19- Miladi Takvim

Soru 20- Paleolitik Çağ’da Anadolu’da insanlar nasıl bir yaşam sürmüşlerdi?

Cevap 20 Avcı ve toplayıcı bir yaşam sürmüşlerdir.

ÖNCEKİ 20 SORU CEVABI GÖR

SONRAKİ 20 SORU CEVABI GÖR

Random Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*