AÖL Seçmeli Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 2 Çıkmış Soru ve Cevapları 3

Açık Lise AÖL Seçmeli Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 2 Çıkmış Soru ve Cevapları 1

Açık Öğretim Lisesi Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 2 geçmiş sınav soru ve cevapları, kolay ve etkili öğrenme yöntemiyle AÖL kolay sınıf geçme ve üniversite sınavına hazırlık garantili çalışın.

3. Bölüm

Soru 1- Dayton Antlaşması ile sona eren savaş aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap 1- Bosna Savaşı

Soru 2- Türkiye’nin doğusunda Azerbaycan’a bağlı olan özerk cumhuriyet aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap 2- Nahcivan

Soru 3- Milletlerarası politikada bir bağlantısızlık akımını ortaya çıkarıp Asya ve Afrika ülkeleri arasında dayanışma düşüncesi oluşturan konferans hangisidir?

Cevap 3- Bandung Konferansı

Soru 4- Mısır’ın Arap dünyasıyla ilişkilerinin kopmasına neden olan İsrailMısır Antlaşması aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap 4- Camp David Antlaşması

Soru 5- İngilizleri Kıbrıs’tan çıkarmak, Türkleri imha etmek ve Enosis’i gerçekleştirmek amacıyla Rumlar tarafından Kıbrıs’ta kurulan örgüt hangisidir?

Cevap 5- EOKA

Soru 6- I. Ege Adalarının silahlandırılması
II. Kıta sahanlığı
III. Kara sularının on iki mile çıkarılması
IV. Ege hava sahası
Yukarıdakilerin hangileri Türkiye -Yunanistan ilişkilerinde gerginliğin artmasına neden olmuştur?

Cevap 6- I, II, III ve IV

Soru 7- 1980 yılında başlayıp sekiz yıl gibi süren ve yaklaşık bir milyon insanın hayatını kaybettiği İran-Irak Savaşı’nın çıkış nedeni nedir?

Cevap 7- Irak’ın Basra Körfezi’ne hakim olmak için İran’a saldırması

Soru 8- I. Ödemeler dengesini düzeltmek,
II. Serbest piyasa ekonomisine geçmek,
III. Enflasyonu düşürmek,
IV. İhracata yönelik üretimi teşvik etmek,
Yukarıdakilerin hangileri 24 Ocak 1980’de alınan ekonomi kararlarının temel öncelikleri arasında yer alır?

Cevap 8- I, II, III ve IV

Soru 9- Orta Asya Cumhuriyetleri arasında en büyük doğal gaz rezervlerine ve yıllık üretim kapasitesine sahip olan devlet hangisidir?

Cevap 9- Türkmenistan

Soru 10- İlk defa 2003’te görülen akut solunum yetmezliği sendromu hastalığı hangisidir?

Cevap 10- SARS

Soru 11- İslam dünyasının hak ve çıkarlarını korumayı, üye devletler arasında işbirliği ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan İslam Konferansı Örgütü’nün, 2011 Haziran ayında Astana’da düzenlenen 38. Dışişleri Bakanları Konseyi’nde aldığı yeni isim hangisidir?

Cevap 11- İslam İşbirliği teşkilatı

Soru 12- 1964’te Tonkin Körfezi’ndeki donanmasınayapılan saldırıyı gerek çe göstererek Şubat 1965’te KuzeyVietnam’a savaş açan devlet hangisidir?

Cevap 12- ABD

Soru 13- 1967 Arap-İsrail Savaşı’ndan sonra petrolün İsrail’e karşı siyasi bir silah olarak kullanılmasını sağlamak için kurulan “Petrol İhraç Eden Arap Ülkeleri Teşkilatı’’ hangisidir?

Cevap 13- OAPEC

Soru 14- Dayton Antlaşması hangi savaşı sona erdiren antlaşmadır?

Cevap 14- Bosna Savaşı

Soru 15- Tito ve Nasır’ın öncülüğünde 25 ülkenin katılımıyla 1961’de yapılan Bağlantısızlık Hareketi’nin ilk teş kilatlı konferansı hangisidir?

Cevap 15- Belgrad Konferansı

Soru 16- Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yürütülmekte olan çok sektörlü kalkınma projesi hangisidir?

Cevap 16- GAP

Soru 17- Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra 21 Aralık 1991’de “Almatı Zirvesi’’ sonucu kurulan siyasi ve ekonomik birlik hangisidir?

Cevap 17- Bağımsız Devletler Topluluğu

Soru 18- 46 kez Dünya rekoru kırarak halterde Türkiye’ye çok sayıda altın madalya kazandıran ve tüm zamanların en iyi haltercisi kabul edilen sporcumuz hangisidir?

Cevap 18- Naim Süleymanoğlu

Soru 19- Gorbaçov’un iktidara gelmesiyle SSCB’de başlayan değişimle beraber Azerbaycan’ın bağımsızlığına kavuşması için Ebulfez Elçibey’in önderliğinde kurularak mücadele eden örgüt hangisidir?

Cevap 19- Halk Cephesi

Soru 20- Başta Türkçe konuşulan ülkeler olmak üzere gelişme yolundaki ülkelerin kalkınmalarına yardımcı olmak, bu ülkelerle iş birliğini geliştirmek amacıyla kurulan teşkilat aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap 20- Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı

ÖNCEKİ 20 SORU CEVABI GÖR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*