AÖL Seçmeli Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 2 Çıkmış Soru ve Cevapları 1

Açık Lise AÖL Seçmeli Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 2 Çıkmış Soru ve Cevapları 1

Açık Öğretim Lisesi Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 2 geçmiş sınav soru ve cevapları, kolay ve etkili öğrenme yöntemiyle AÖL kolay sınıf geçme ve üniversite sınavına hazırlık garantili çalışın.

1. Bölüm

Soru 1- 1975’te imzalanan Helsinki Deklarasyonu’yla dünyada ortaya çıkan durum nedir?

Cevap 1- Uluslararası ilişkilerde yumuşama politikası hakim oldu.

Soru 2- Küba Buhranı’nda ilişkileri gerginleşen ve savaşın eşiğine gelen devletler hangileridir?

Cevap 2- ABD – SSCB

Soru 3-Vietnamlılar bana hiçbir kötülük yapmadı, neden onlarla savaşayım?” diyerek Vietnam Savaşı’nı protesto eden ABD’li dünya şampiyonu boksör kimdir?

Cevap 3- Muhammed Ali

Soru 4- ABD’nin 1980 Moskova Olimpiyatları’nı boykot etmesine neden olan olay nedir?

Cevap 4- Afganistan’ın SSCB tarafından işgal edilmesi

Soru 5- Bağlantısızlar Hareketi hangi konferans sonrasında ortaya çıkmıştır?

Cevap 5- Bandung Konferansı

Soru 6- Filistin’de İsrail işgaline karşı ilk kez 1987’de başlatılan halk direnişine verilen isim nedir?

Cevap 6- İntifada

Soru 7- Aşağıdakilerden hangisi İran – Irak Savaşı’nın en önemli sonuçlarıdır?

Cevap 7- İki ülke de ekonomik darboğaza girdi, arap ülkeleri arasındaki ayrılıklar daha da arttı, her iki ülkenin de petrol kaynakları tahrip oldu.

Soru 8- 1983 yılında kurulmuş olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap 8- Rauf Denktaş

Soru 9- Türkiye’de yeni bir dönemi başlatan ve ülkeyi küresel ekonomik sisteme dâhil eden 24 Ocak Kararları’nın alınmasında aşağıdakilerden kim etkili olmuştur?

Cevap 9- Turgut Özal

Soru 10- Birleşmiş Milletler Barış Gücü askerleri tarafından korunmasına rağmen Ratko Miladiç (Sırp Kasabı) komutasındaki Sırp çeteleri tarafından binlerce sivilin katledildiği yerleşim yeri neresidir?

Cevap 10- Srebrenica

Soru 11- SSCB’nin dağılmasıyla bağımsızlığını ilk kazanan Türk devleti hangisidir?

Cevap 11- Azerbaycan

Soru 12- Bosna Savaşı’nda Bosnalı Müslümanlar bağımsızlık mücadelesini hangi lider etrafında birleşerek yürütmüşlerdir?

Cevap 12- Aliya İzzetbegoviç

Soru 13- AET’den AB’ye geçişi sağlayan son belge hangisidir?

Cevap 13- Maastrıcht Sözleşmesı

Soru 14- Kamu sektörünün daraltılması, finans piyasalarının ve dış ticaretin serbestleştirilmesi ve ekonominin yabancı sermayeye açılması hangi ekonomik modelin esaslarındandır?

Cevap 14- Neoliberal

Soru 15- Arap Baharı adıyla ifade edilen demokrasi ve değişim hareketlerini başlatan olay nedir?

Cevap 15- 17 Aralık 2010 Tunus’ta bir gencin kendini yakmasının ardından tüm Tunus halkının giriştiği eylemler.

Soru 16- Dünyada en genç profesör olan Türk bilim adamı kimdir?

Cevap 16- Oktay Sinanoğlu

Soru 17- 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının özel ödülüne layık görülen Fuat Sezgin hangi alanda yaptığı çalışmalarla ön plana çıkmıştır?

Cevap 17- İslam bilim tarihi

Soru 18- “Doğu ve Batı blokları arasında savaş tehlikesinin azalmasıyla siyasi, ekonomik, kültürel ve teknolojik anlaşmaların arttığı dönemdir. Bu dönemde dünyanın herhangi bir yerinde çıkacak bir çatışmanın küresel bir savaşa yol açmaması için tedbirli hareket edilmeye çalışılmıştır.”
Yukarıda tanımlanan dönem hangisidir?

Cevap 18- Yumuşama Dönemi

Soru 19- Hindistan ve Pakistan arasında çözülemeyen ve günümüze kadar gelen en önemli sorun hangisidir?

Cevap 19- Keşmir Sorunu

Soru 20- Kapitalist ve komünist bloka dahil olmayan ülkeler için hangi kavram kullanılmıştır?

Cevap 20- Üçüncü Dünya Devletleri

SONRAKİ 20 SORU CEVABI GÖR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*