AÖL Seçmeli Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 Çıkmış Soru ve Cevapları 3

Açık Lise AÖL Seçmeli Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 Çıkmış Soru ve Cevapları 1

Açık Öğretim Lisesi Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 geçmiş sınav soru ve cevapları, kolay ve etkili öğrenme yöntemiyle AÖL kolay sınıf geçme ve üniversite sınavına hazırlık garantili çalışın.

3. Bölüm

Soru 1- Türkiye’nin NATO’ya girmek için katıldığı savaş hangisidir?

Cevap 1- Kore Savaşı

Soru 2- 27 Mayıs 1960 Askerî Darbesi ile iktidarı sona eren siyasi parti aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap 2- Demokrat Parti

Soru 3- 28 Haziran 1914’te Saraybosna’da Avusturya-Macaristan veliahdının bir Sırp milliyetçisi tarafından öldürülmesi ile başlayan savaş aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap 3- I. Dünya Savaşı

Soru 4- I. Dünya Savaşı sonunda Avusturya ile İtilaf Devletleri arasında imzalanan antlaşma hangisidir?

Cevap 4- Sen Jermen

Soru 5- Birinci Dünya Savaşı’nı kesin olarak bitirecek ve bozulan dengeyi yeniden kuracak barış antlaşmalarının imzalanmasını sağlamak amacıyla 18 Ocak 1919 tarihinde düzenlenen konferans hangisidir?

Cevap 5- Paris Konferansı

Soru 6- Boğazlarda Türk egemenliğini ve kontrolünü esas alan bir düzenleme yapılarak 20 Temmuz 1936’da imzalanan sözleşme hangisidir?

Cevap 6- Montrö

Soru 7- 23 Temmuz 1939’da Türkiye’ye katılan ilimiz hangisidir?

Cevap 7- Hatay

Soru 8- Avrupa’da yeni bir savaş ihtimalinin ortaya çıkması üzerine İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya arasında 29 Eylül 1938’de yapılan konferans hangisidir?

Cevap 8- Münih Konferansı

Soru 9- Filistin’de “Yahudi Yurdu” önerisini reddeden Osmanlı padişahı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap 9- II. Abdülhamit

Soru 10- Birçok imparatorluğun yıkılması na, milyonlarca insanın ölmesine veya sakat kalmasına yol açan ve 1914 yılında başlayıp 1918 yılında sona eren savaş aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap 10- Birinci dünya savaşı

Soru 11- ABD’nin I. Dünya Savaşı sonrası yalnızlık politikasına dönmesi hangi devletlerin Ortadoğu’da serbestçe hareket etmelerine fırsat vermiştir?

Cevap 11- İngiltere-Fransa

Soru 12- I. Dünya Savaşı sırasında yanında yer alan yerel liderlere İngiltere’nin bağımsızlık vaadi üzerine kendini “Arap Ülkeleri Kralı” ilan eden Hicaz Emiri kimdir?

Cevap 12- Şerif Hüseyin

Soru 13- 1867’de tahta geçen İmparator Mutsuhito’nun aydınların Batı tarzı yenilikler yapılması fikirlerine destek vermesiyle Japonya’da başlayan reform süreci hangisidir?

Cevap 13- Meiji Restorasyonu

Soru 14- Türkiye, Irak, İran ve Afganistan arasında 8 Temmuz 1937’de imzalanan antlaşma hangisidir?

Cevap 14- Sadabat Paktı

Soru 15- Atatürk 15 Mart 1923’te Adana’da yaptığı konuşmada “Kırk asırlık Türk yurdu, düşman elinde esir kalamaz!” diyerek Türkiye için milli bir mesele olduğunu neresi için söylemiştir?

Cevap 15- Hatay

Soru 16- Uluslararası çalışma örgütü ifade eden kısaltma nedir?

Cevap 16- ILO

Soru 17- I. Dünya Savaşı sonunda Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında 30 Ekim 1918’de imzalanan antlaşma hangisidir?

Cevap 17- Mondros Ateşkes Antlaşması

Soru 18- II. Dünya Savaşı sonunda SSCB liderliğinde, ideolojik ayrılığa dayalı oluşan blok hangisidir?

Cevap 18- Doğu Bloku

Soru 19- 1957’de Roma Antlaşması ile kurulmuş olan birlik hangisidir?

Cevap 19- Avrupa Ekonomik Topluluğu

Soru 20- Basmacı Hareketi’nin içinde bulunan, Türkistan Milli Birliği’nin kurucusu ve ilk başkanı olan ünlü Türk tarihçisi, aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap 20- Zeki Velidi Togan

ÖNCEKİ 20 SORU CEVABI GÖR

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*