AÖL Seçmeli Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 Çıkmış Soru ve Cevapları 2

Açık Lise AÖL Seçmeli Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 Çıkmış Soru ve Cevapları 1

Açık Öğretim Lisesi Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1 geçmiş sınav soru ve cevapları, kolay ve etkili öğrenme yöntemiyle AÖL kolay sınıf geçme ve üniversite sınavına hazırlık garantili çalışın.

2. Bölüm

Soru 1- Almanya’da 1933’te iktidara gelen Nazi Partisi’nin “yayılmacı” dış politikasına verilen isim hangisidir?

Cevap 1- Hayat Sahası

Soru 2- II. Dünya Savaşı’ndan sonra “Dünya’da barışı ve güvenliği sağlamak” amacıyla hangi örgüt kurulmuştur?

Cevap 2- Birleşmiş Milletler

Soru 3- “Askerî pilot, uçak imalatçısı ve uçak mühendisidir. İzmir’de imal ettiği bir uçak ile 1925’te başarılı bir uçuş denemesi yaptı. 1932’de Türkiye’nin ilk sivil uçuş okulunu açtı.”
Hakkında bilgi verilen kişi kimdir?

Cevap 3- Vecihi Hürkuş

Soru 4- II. Dünya Savaşı Dönemi’nde Türkiye’de askerî seferberlik ilan edilmiş ve bir milyon kişilik ordunun masrafları karşılanmaya çalışılmıştır.
Buna göre bütçe içerisinde aşağıdaki giderlerin hangisinde artış olmuştur?

Cevap 4- Savunma

Soru 5- II. Dünya Savaşı sonrasında Almanya dört işgal bölgesine ayrılmıştır.
23 Mayıs 1949’da İngiltere, Fransa ve ABD yönetimlerinin kendi işgal bölgelerini birleştirerek kurdukları bağımsız devlet hangisidir?

Cevap 5- Federal Almanya Cumhuriyeti

Soru 6- 1961 yılında Eskişehir Devlet Demir Yolları Fabrikaları’nda Türk mühendisler ve işçiler tarafından üretilen, Türkiye’nin ilk yerli otomobiline verilen isim nedir?

Cevap 6- Devrim

Soru 7- İkinci Dünya Savaşı’ndan önce Habeşistan’ı işgale yönelik politikalarını hayata geçirmeye çalışmış olan devlet aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap 7- İngiltere

Soru 8- I. Dünya Savaşı’nın galip devletleri ile mağlup devletleri arasında imzalanacak barış antlaşmalarının koşullarını hazırlamak ve Osmanlı Devleti’nin topraklarını yeniden paylaşmak için toplanan konferans hangisidir?

Cevap 8- Paris Barış Konferansı

Soru 9- I. Dünya Savaşı sonunda İtilaf Devletlerinin Almanya’ya imzalattırdıkları antlaşma aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap 9- Versay Antlaşması

Soru 10- İlk olarak Ekim Devrimi ile 1917 yılında Rusya’da uygulama imkânı bulan ideoloji hangisidir?

Cevap 10- Komünizm

Soru 11- Türkistan’ın millî mücadelesi olan Basmacı Hareketi hangi devlete karşı ortaya çıkmıştır?

Cevap 11- Sovyet Rusya

Soru 12- Sykes – Picot ( Saykıs Pikot ) Antlaşması ile Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve İstanbul hangi devlete bırakılmıştır?

Cevap 12- Rusya

Soru 13- Modern Japonya’nın doğuşunu sağlayan gelişme hangisidir?

Cevap 13- Meiji Restorasyonu

Soru 14- I. Dünya Savaşı sırasında ABD ile Japonya arasında savaşı başlatan gelişme hangisidir?

Cevap 14- Pearl Harbor Baskını

Soru 15- II. Dünya Savaşı sonunda dünyanın iki süper gücü olarak ortaya çıkan devletler aşağıdakilerden hangileridir?

Cevap 15- SSCB – ABD

Soru 16- Uluslararası Para Fonu’nun( IMF) merkezi hangi şehirdedir?

Cevap 16- Washington

Soru 17- Türkiye II. Dünya Savaşı sonunda kurulacak olan Birleşmiş Milletler Teşkilatının asil üyeleri arasında yer alabilmek için aşağıdakilerden hangisini yapmıştır?

Cevap 17- Almanya ve Japonya’ya resmen savaş açmıştır.

Soru 18- II. Dünya Savaşı yıllarında Türkiye ekonomiyi ve fiyatları denetim altına almak için hangi kanunu çıkarmıştır?

Cevap 18- Millî Korunma Kanunu

Soru 19- Hindistan milli hareketinin lideri kimdir?

Cevap 19- Mahatma Gandhi

Soru 20- Muhammed Ali Cinnah hangi devletin kurucusudur?

Cevap 20- Pakistan

ÖNCEKİ 20 SORU CEVABI GÖR

SONRAKİ 20 SORU CEVABI GÖR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*